Novosti

  Poduzetnici sa 50 i više radnika ipak moraju zaposliti povjerenika za otpad


Gospa Karmelska blagoslovila naše lađare

Kontrol biro d.o.o.  kao ponosni sponzor čestita našem kolegi Hrvoju Ćendi na njegovom junačkom angažmanu i uspjehu u 18. jubilarnom maratonu lađa na Neretvi. Momci su u lavovskoj bitci osvojili 7. mjesto i tako dokazali da su kao amateri stali rame uz rame profesionalnim timovima u prvih 6. pozicija.

Udruga lađara Gospa Karmelska


HDSSB Lijeva obala organizira predavanje o održivoj upotrebi pesticida

 
 
U Glasu Slavonije je izašla najava za izobrazbu o održivoj upotrebi pesticida koju će provoditi naš ovlašteni predavač mr. sc. Romeo Jukić, svi zainteresirani građani mogu se javiti na tel. 031/286 100 od 16 do 17 h ili kliknite OVDJE
 

Održiva upotreba pesticida

 
U Vrbovečkim novinama je izašao intervju sa našom voditeljicom odjela zaštite okoliša Tatjanom Svrtan-Bakić (dipl. ing. kem.), u kojem je ukratko pojasnila koji je cilj Nacionalnog akcijskog plana za postizanje održive upotrebe pesticida, kao i tko je sve obvezan završiti izobrazbu održive upotrebe pesticida.

Posjet predstavnika tvrtke "rbr Messtechnik GmbH"

Vlasnik i izvršni direktor tvrtke "rbr Messtechnik GmbH" iz Iserlohna u Njemačkoj, gospodin Frank Binz i direktorica za izvoz, gospođa Fabienne Thiriet, posjetili su tvrtku Cerium d.o.o. povodom produljenja ugovora na neodređeno vrijeme za ekskluzivno zastupstvo za područje RH. Za vrijeme boravka gosti iz Njemačke su razgledali novi servisni centar za ECOM mjerne uređaje te zbog odličnog partnerstva između tvrtki Kontrol biro i Cerium posjetili Kemijsko-ekološki laboratorij tvrtke Kontrol biro d.o.o. koji se nalazi na adresi Savski gaj, IV. put 10, Zagreb. Tijekom boravka raspravljalo se o poboljšanju postojeće poslovne suradnje te o novim dostignućima i metodama mjerenja iz područja mjerenja emisija onečišćujućih tvari u zrak iz nepokretnih izvora.

Uz službeni posjet gosti su razgledali dio kulturne baštine grada Zagreba i uživali u bogatoj gastronomskoj ponudi poznatih zagrebačkih restorana. Gosti su napustili Zagreb prepuni lijepih dojmova i iznenađeni profesionalnošću i znanjem iz područja mjeriteljstva te sa željom da ponovno dođu sljedeće godine.
 

Ispitivanje sposobnosti laboratorija u suradnji s tvrtkom Cerium i Hrvatskom akreditacijskom agencijom

Zbog velikog interesa za sudjelovanje na međulaboratorijskom poredbenom ispitivanju iz područja mjerenja emisija onečišćujućih tvari u zrak iz nepokretnih izvora koje je održano u travnju ove godine, Cerium u suradnji s Kontrol biro-om i Hrvatskom akreditacijskom agencijom organizira novo ispitivanje sposobnosti laboratorija prema normama HRN ISO 12039:2012 (O2, CO, CO2), HRN EN 15058:2007 (CO), HRN EN 1795:1997 (SO2), HRN ISO 10849:2008 (NOx), HRN EN 14792:2007 (NOx) za mjerenje otpadnih plinova.

Ispitivanje će se održati 26. i 27. rujna 2013. u kemijsko ekološkom laboratoriju Kontrol biro-a na adresi: Savski gaj, IV. put 10, Zagreb.

Osoba za kontakt i organizaciju je Hrvoje Nikl i sve upite možete slati na e-mail: pc123@kontrolbiro.hr ili info@cerium.hr

Troškove sudjelovanja snose sudionici ispitivanja i oni iznose 5.000,00 kn + PDV što uključuje usporedno ispitivanje, obradu rezultata mjerenja, izradu izvještaja o provedenom međulaboratorijskom ispitivanju, izdavanje potvrda o sudjelovanju za sudionike i zajednički ručak. Troškovi putovanja i smještaja sudionika nisu uključeni u navedeni iznos.

Maksimalni broj sudionika po laboratoriju su dvije osobe.

U prilogu se nalazi obrazac za potvrdu sudjelovanja koji treba ispuniti, ovjeriti i poslati na gore navedene e-mail adrese.

Detalje oko provedbe ispitivanja i sve potrebne informacije sudionici će dobiti od organizatora (Cerium, Kontrol biro) nakon prijave, odnosno potvrde sudjelovanja.
Za sve dodatne informacije slobodno nas kontaktirate.


 Izlet u Slavoniju i Baranju

 
 
U svrhu teambuildinga zaposlenici naše tvrtke posjetili su Slavoniju i Baranju. Posjetili smo Vukovarsku bolnicu, Memorijalno groblje žrtava iz Domovinskog rata (na slici), Ovčaru i sam grad heroj.

Nakon tog dosta teškog prijepodneva koje nas je vratilo u ne tako davnu, ali bolnu prošlost, krenuli smo prema Iloku na razgledavanje Iločkih podruma uz degustaciju njihovih vina. Prvi smo dan završili druženjem uz slavonske specijalitete i tamburašku glazbu.

Drugi smo dan razgledavali Osijek, posjetili Kopački rit, Tikveš, Zmajevac i Batinu kao i Vinariju Belje.

Puni prekrasnih dojmova iz, nažalost, često zapostavljene Slavonije i Baranje, vratili smo se kući...


 Međulaboratorijsko poredbeno ispitivanje iz mjerenja emisija onečišćujućih tvari u zrak

Cerium u suradnji sa Kontrol biro-om organizirao je međulaboratorijsko poredbeno ispitivanje iz područja mjerenja emisije onečišćujućih tvari u zrak iz nepokretnih izvora.

Ispitivanje je provedeno u kemijsko-ekološkom laboratoriju u Zagrebu u trajanju od 2 dana.

Prisustvovalo je više od 10 akreditiranih ispitnih laboratorija za mjerenje emisija onečišćujućih tvari u zrak iz nepokretnih izvora.

Zbog velike zainteresiranosti laboratorija planira se još jedno ispitivanje krajem ove godine.
 

Sudjelovanje na dimnjačarskoj konferenciji

Tvrtka Cerium d.o.o. prisustvovala je 5. Konferenciji dimnjačara RH u hotelu „Kaj“, Marija Bistrica u ulozi sponzora.
Konferencija je trajala 2 dana, a glavne su teme bile prezentacija Pravila struke - osnove dimnjačarstva i trenutno aktualna tema, provođenje Zakona o fiskalizaciji u dimnjačarskoj struci.

Tvrtka Cerium imala je svoj izložbeni prostor na kojem su bili predstavljeni proizvodi njemačke tvrtke rbr, a gospodin Nikl je držao predavanje na temu „Predstavljanje tvrtke Cerium - otvaranje ecom servisnog centra“ u kojem se naglašava suradnja Ceriuma i tvrtke Kontrol biro na područjima zaštite na radu, zaštite od požara i zaštite okoliša te otvaranja kemijsko ekološkog laboratorija za razna ispitivanja te provjeru i umjeravanja analizatora plinova.

Predavanju su prisustvovali i gosti iz susjedne Srbije s kojima se namjerava poslovna suradnja na područjima mjerenja i ispitivanja.
 

Prilog o zaštiti na radu

 
 
 

KONTROL BIRO DRUŠTVO ZA OSIGURANJE KVALITETE

Uvjeti poslovanja u RH su se znatno promjenili te će se i dalje mijenjati s obzirom na globalno tržište koje konstantno nameće nove izazove. Ostati u korak s vremenom znači opstanak, dok je postavljanje čvrstih temelja okosnica održivog poslovanja i rasta. Kao društveno odgovorna tvrtka, od samog početka se Kontrol biro zalaže da kroz svoju ponudu nadmaši zahtjeve tržišta za usklađivanjem sa zakonskim obvezama i međunarodnim standardima. Kao profitna organizacija obvezujemo se unaprijeđivati znanja i vještine društva u kojem živimo. Naši savjetodavni programi osmišljeni su da budu dostupni svim poslovnim subjektima bez obzira na njihovu djelatnost, status, mogućnosti. Težimo kontinuiranom unaprijeđenju svega što radimo kako bi naši programi bili sastavni dio konzistentnih međunarodnih standarda.
 
  
vrh stranice